zitzak

Een zitzak kan het beste worden omschreven als een flink, flexibel kussen. Het is een zak van polyester of een ander synthetisch materiaal, gevuld met vulkorrels. Deze korrels zijn over het algemeen van kunststof.

Zitzak

Zitzakken worden gebruikt om op te relaxen of te loungen. Echt goed zitten doe je er niet op. De zak biedt niet dezelfde ondersteuning als een bank of stoel. Dat maakt hem dan ook minder geschikt voor ouderen of mensen met rugklachten.

Waar let ik op als ik een zitzak koop?

Er zijn zowel zitzakken met een zachte als met een harde zit. Bepaal zelf wat je het best vindt zitten. Kijk verder naar de kwaliteit van de gestikte naden en de rits. Deze moeten hoge trekkrachten kunnen doorstaan en goed stevig zijn.

Wat kost een zitzak?

Een zitzak koop je al voor 25 euro. Voor een zitzak van goede kwaliteit, moet je rekenen op een bedrag van 100-400 euro. De prijs wordt grotendeels bepaald door de afmetingen. Een zitzak voor kinderen zal uiteraard goedkoper zijn dan een grote zitzak bedoeld voor volwassenen.

Alternatieven

Loungestoelen en loungebanken kunnen als alternatief worden gezien voor zitzakken die buiten worden gebruikt.

2 Reacties

 • Reply Birgit van Knoppen 29 mei 2018 at 17:29

  Goeie tips bi jhet aankopen van een zitzak. Hebben jullie zelf ook een favoriet merk of kleur zitzak?

  • Meubeltrack
   Reply Meubeltrack 10 juli 2018 at 10:48

   Hi Birgit,

   Dankjewel! Een favoriet merk hebben we niet echt, maar we zijn wel helemaal fan van de pastelkleurige zitzakken. En de velvet varianten!

   Met vriendelijke groet,
   Eva van Meubeltrack.nl

  Laat een reactie achter