Unieke deuren: Klemans Torggler deur

24 juli 2014
Moodboard Toggler deuren

Deuren zijn een behoorlijk zichtbaar onderdeel binnen je interieur. Iedere dag maken we er gebruik van, doordat we erdoor naar buiten en naar binnen lopen, maar er wordt vaak weinig aandacht aan de deuren besteed. Want deuren openen en sluiten, veel variatie daarin is toch niet mogelijk?

In dit blog bespreken we niet de standaard deuren, zoals de schuifdeuren en draaideuren. We bespreken de deuren van de Oostenrijkse ontwerper Klaus Torggler, die waanzinnige, unieke deuren ontwerpt en bouwt. Klaus Torggler heeft zijn ontwerp niet voortgeborduurd op wat er al is, maar hij heeft werkelijk gekeken naar het concept van de deur. Hierdoor is hij, na een aantal jaren van ontwikkeling, tot een ontwerp gekomen wat daadwerkelijk afwijkt van de standaard deuren, zoals de schuifdeuren en draaideuren.

Deze unieke deuren hebben een bijzondere constructie en bestaan uit een soort gevouwen driehoeken, die zichzelf inklappen en draaien, om aan de andere zijde weer overeind te komen. De gevouwen driehoeken lijken er zwaar uit te zien, maar het is bijzonder om te zien hoe soepel en subtiel de deuren geopend en gesloten kunnen worden. Met een duwtje met je vinger in het midden worden de deuren geopend.

Geopende Toggler deur

De deuren zijn ook uitermate geschikt voor kleine appartementen, omdat ze weinig ruimte innemen. Laat je verder inspireren op de website van de ontwerper Klaus Torggler.

Moodboard Toggler deuren

Kijk ook eens naar