Twitterkunst op maat

10 maart 2015
afbee;domg

In Nederland maken 3,5 miljoen mensen gebruik van Twitter. De schat aan grappige en inspirerende tweets die de revue passeren, zetten de designers van Onehundredfourty aan het denken. Eén beeld zegt tenslotte meer dan duizend woorden. Onder het motto ‘Turn words into art’ maken de ontwerpers een persoonlijk kunstwerk voor je, waarbij elke letter ertoe doet.

Digitaal versmelt met analoog

De ontwerpers van Onehundredfourty werden moe van de massaproductie artprints. De leus ‘Live, love, laugh’ kennen we nu inmiddels wel. Daarom bedachten ze een originele manier om een uniek stukje kunst aan de muur te krijgen: Een twitterbericht vereeuwigen in een kunstzinnig stukje typografie voor aan de muur. Leen een quote van iemand die je inspirerend, of pak gewoon lekker ijdel een bericht van jezelf. Het enige wat je hoeft te doen is inloggen op de website via Twitter, jouw tweet selecteren en de website doet de rest. Niet tevreden met het resultaat? Begin dan gewoon opnieuw. Bedenk je daar wel bij dat het oude design nooit meer terug te halen is en voor altijd rondzwerft in een digitale limbo. Tot slot plaats je de bestelling en heb je binnen no-time jouw persoonlijke kunstwerk thuis.

f8fd7143f01d17b9c0d462626e731d89_large

Niet zomaar een posterwebsite

De ontwerpen voor de poster zijn samengesteld door een team van 15 designers. Zij creëerden samen 50 ontwerpen die samen goed zijn voor maar liefst 5000 mogelijke uitkomsten. De tweet wordt middels smart programming in een format gegoten dat passend is voor zijn formaat. Om elke poster uniek te laten zijn, kan een tweet maar één keer worden aangeschaft voor een bepaalde designcombinatie. De posters zijn bovendien voorzien van een uniek nummer en een handtekening.

42ba5fe22eb632875522f2e4ea06ade7_large

Kickstarter 

Onehundredfourty werd een jaar geleden opgestart door een stel creatievelingen uit Zweden. Ze pitchten hun idee op Kickstarter waar ze (op het moment van schrijven) bijna de helft van het benodigde geld binnen hebben gehaald. Vind jij dit ook een tof project? Steun de ontwerpers dan hier.

e9ea48f64f287bcd659f3fcbde4ca39c_large

 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter