Slapen op Olympische geschiedenis

9 maart 2015
179383c2_original

Met deze lentetemperaturen lijkt wintersport alweer ver van ons vandaan. Airbnb biedt je echter de kans om je weer volop in de sneeuwpret te storten en tovert de beroemde Olympische skischans op de berg Holmenknollen (Oslo) voor twee nachten om in een penthouse om nooit meer te vergeten.

 Legendarisch

Holmenknollen is het hoogste punt van Oslo en zijn 60 meter hoge skischans is een van de oudste skischansen ter wereld. In 1892 zoefden de eerste waaghalzen al van deze schans af. Sindsdien is het bouwwerk al 19 keer verbouwd. Daarnaast is de schans het toneel van verschillende wereldkampioenschappen geweest en werden er de Olympische spelen van 1952 gehouden. We kunnen dus met recht zeggen dat de schans een stukje pure historie bevat.

071a2c9a_original

9acf5657_original

Raas langs een zipline naar beneden

Verplaats je in de vele topsporters die zich in het verleden hebben voorbereid op de plek waar jij slaapt. Dat moet niet al te moeilijk zijn, want door de omvangrijke ramen heb jij een spectaculair uitzicht over de stad Oslo. Bovendien bevat het penthouse zelfs nog een dakterras waar je onder een verlichte sterrenhemel kunt genieten terwijl je jouw diner verorbert. De skischans zelf mag alleen door pro’s in gebruik genomen worden, dus je kunt jouw sleetje thuis laten. Je kunt via een lift weer naar beneden, maar als je wat avontuurlijker ingesteld bent dan dat is er ook nog een zipline waarlangs je naar beneden kunt scheren. Do we need to say more?

093e9810_original

Meedoen

Lijkt het je wel wat? Als je mee wil doen aan de actie moet je voor 16 maart  in 100 woorden uitleggen waarom je op de schans wil overnachten. Kanttekening van de organisatie: Er wordt sowieso aangeraden om in je spandex-outfitje je entree te maken, maar verwacht niet dat er punten voor je stijl worden uitgedeeld.

4df895a8_original

d1796206_original

 

 

Kijk ook eens naar