Sidetable onderhouden

20 mei 2014
sidetable-hout

Ben je in het bezit van een sidetable of ben je van plan een nieuwe sidetable aan te schaffen? Lees dan hier onze tips over het onderhoud van je sidetable zodat je er nog jarenlang van kunt genieten. Met goed onderhoud voorkom je namelijk vroegtijdige vervanging of onnodige reinigingskosten.

Belangrijk om op te letten is het materiaal waarvan de sidetable is gemaakt. Houten sidetables vragen namelijk ander onderhoud dan bijvoorbeeld een sidetable met een glasplaat. Ook de plek waar je sidetable staat of komt te staan heeft invloed op het onderhoud. Bij het aanschaffen van een nieuwe sidetable is het dan ook goed om rekening te houden met de locatie. Is de plek aan de vochtige kant, dan is een houten sidetable misschien niet de beste keuze.

Houten sidetable

Voor een houten sidetable is het regelmatig stof afnemen met een droge doek voldoende. Dit kan ook met speciale vochtige schoonmaakdoekjes voor houten meubilair. Omdat hout meestal niet goed reageert op vocht wordt het afgeraden om met een normale vochtige doek een houten sidetable af te nemen.

Sidetable met een glasplaat

Een sidetable met een glasplaat kan wel gewoon met een vochtige doek of zelfs zeem worden afgenomen. Bij een sidetable met glasplaat is het echter wel van belang dat er ook af en toe onder de glasplaat wordt schoongemaakt. Dit voorkomt dat de glasplaat of het frame beschadigd raakt.

Algemene tips

–           Ga je aan de slag met (agressieve) schoonmaakmiddelen, probeer dit dan altijd eerst uit op een klein onopvallend plekje met schoon water en schone materialen.
–           Kringen op de sidetable?  Wrijf de kringen in met een doek, vochtig gemaakt met een mengsel van slaolie en azijn. Laat het even intrekken en wrijf de vlekken na met een droge doek.

Al met al valt het onderhoud, bij normaal gebruik, dus reuze mee.  Wil je een nieuwe sidetable kopen? Bekijk dan hier alle sidetables op Meubeltrack.nl.

Kijk ook eens naar