Saaie muren? Dacht ‘t niet!

12 oktober 2018
Combineren-van-glansgraden-haal-meer-uit-je-verf-1

Een statement wall is een echte eyecatcher in huis. Maar hoe creëer je het? Wat je wilt doen met een muur die je in de schijnwerpers gaat zetten moet goed doordacht zijn. Zodat je in ieder geval geen spijt gaat krijgen van je creatie. En hoe kun je beter bedenken wat je ermee wilt doen dan het bekijken van heel veel inspiratiefoto’s. Want zo blijkt, er zijn genoeg ideeën te bedenken om die ‘saaie’ muur van je een oppepper te geven.

huisjeaandehaven

 1. (Ondiepe) vakkenkast

Eén van de honderden mogelijkheden is om een vakkenkast te maken. En ook hier heb je weer talloze verschillende soorten van. De twee vakkenkasten hierboven bijvoorbeeld zijn wat ondieper dan je misschien gewend bent. Je kunt er minder in kwijt, maar het is wel super gaaf om je muur wat extra dimensie te geven. En het is natuurlijk niet verplicht om er wat in te zetten! Ook zonder accessoires is dit nog steeds om door een ringetje te halen.

stylizimo

2. Boekenplanken

De welbekende boekenplanken had je wellicht al verwacht in dit rijtje. Maar ook hier (we vallen een beetje in herhaling) kun je nog genoeg creativiteit in kwijt. De boekenplank hierboven bijvoorbeeld is alles behalve een standaard boekenkast. Om het geheel wat rustiger te maken hebben ze hier ervoor gekozen om de planken in dezelfde kleur te verven als de muur. Dan wordt het echt één geheel, en vallen de boeken meer op dan de planken. Top, als je van die boeken hebt met beeldige kaften.

3. Lambrisering

Lambrisering kan ook prima gebruikt worden om een muur wat op te pimpen. Het breekt lekker de muur (optisch dan). En je kan het van een tof kek kleurtje voorzien om ‘m lekker te laten opvallen, of om ‘m juist wat minder te laten opvallen.

Shop the look

Beeld: Cover. Karwei // 1. Huisje aan de haven // 2. Wimke // 3. Stylizimo // 4. Cartelle Design // 5. Karwei // 6. Kwantum 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter