Propjes papier om rond te slingeren

29 augustus 2014
proplamp (1)

Vroeger werd je op je vingers getikt als je de rondslingerende papierproppen niet in de prullenbak had gegooid, dat is bij de proplamp wel even anders!

Hoe is de proplamp ontstaan?

De proplamp is een idee van de ontwerpers Margje Teeuwen en Erwin Zwiers. De ontwerpster Margje had de opdracht om een lamp te ontwerpen. Na een nacht driftig schetsen, was Margje niet tevreden met het resultaat en uit irritatie frommelde ze al haar schetsen in elkaar. Op het moment dat Margje de prop richting de prullenbak gooide, besefte ze de schoonheid van zijn vorm en zo ontstond het eerste idee voor een lamp. Ontwerper Erwin Zwiers kwam door zijn experimentele materiaal zoektochten in aanraking met non woven materiaal. Door te spelen met de uitdagende eigenschappen van het materiaal kwam ook hij op het idee van een lamp. Na een eerste ontmoeting tussen de ontwerpers Margje en Erwin ging het lampje pas echt branden.
Gefascineerd dat beiden, terwijl ze elkaar niet kende, een zelfde soort lamp aan het vormen waren, resulteerde in een unieke samenwerking. Het eindproduct is de proplamp.

proplamp_margje_teeuwen_erwin_zwiers-thumb-525xauto-70009proplamp

Unieke vorm

De proplamp laat de schoonheid van een propje zien en door het speciale non woven materiaal kun je de proplamp naar eigen gewenste vormen creëren, waardoor je een persoonlijke lamp krijgt, die echt bij je past!

Kijk voor meer informatie en verkooppunten op de website van de proplamp en laat je verder inspireren op de Pinterestpagina van Meubeltrack.nl:

Pinterest logo

Kijk ook eens naar