Overnachten in een skilift

24 februari 2015
Airbnb-Courchevel-3

De droom van iedere wintersporter: In het Franse ski-paradijs Courchevel (Rhone-Alpes) kun je op 6 maart aanstaande met drie vrienden een nachtje doorbrengen in een skilift die omgebouwd is tot hotelkamer. Niet voor mensen met hoogtevrees, want de lift bungelt op een duizelingwekkende hoogte van 2750 meter.

9a8a8fee_original

Start deze fantastische ervaring met een traditioneel Frans diner waar de wijn overvloedig is en de fondue je om de oren vliegt. Daarna betreed je de skilift waar jij op adembenemende hoogte de nacht door mag brengen met drie vrienden. Nadat je ‘s morgen hebt genoten van een lekkere baguette avec fromage ben jij vervolgens de eerste die die dag zijn sporen achter laat in de poederige sneeuw van de pistes. Het wintersportgebied van Courchevel is het grootste skiresort in de wereld. Vanaf de pistes kun je genieten van uitzichten op de beroemde Mont-Blanc of je kunt een spannende afdaling maken vanaf de zwarte piste Jean Blanc. Deze werd bij de vorige World Cup als piste gebruikt.

Om alvast in de sfeer te komen, heeft de organisatie wat huisregels opgesteld:

– Denk aan de buren, gemzen staan bekend als lichte slapers.
– De kabels zijn om mee te reizen, niet voor de was.
– Laat je feedback achter op een vochtig raam.
– 360 graden panoramische uitzichten, maar geen televisie.
– Bel alsjeblieft niet met het verzoek om meer ijs.
– Neem genoeg foto’s, want niemand zal je geloven.

Airbnb-Courchevel-4

Om kans te maken op een nachtje op grote hoogte, moet je een prijsvraag invullen op de website van Airbnb. Ben er snel bij, want de prijsvraag sluit op woensdag 25 februari om 11:59 uur ‘s middags. Om kans te maken op deze droom moet je in maximaal honderd woorden (in het Frans of Engels) uitleggen waarom jij dé persoon bent die deze ervaring niet mag missen.
80a2d35a_original

 

Fotocredits: Airbnb 

Kijk ook eens naar