Neem voor een goed gesprek plaats op de Chit Chat

30 maart 2015
ChitChat-Swinging_seat-13-RiZZ_teunFleskens

Iedereen die met het openbaar vervoer reist, weet dat een leuk kletspraatje er niet zomaar in zit. Aan mensen geen gebrek, maar ze zijn allemaal verzonken in hun mobiele telefoon of ontoegankelijk voor een gesprek door de grote koptelefoon op hun hoofd. De Chit Chat maakt zijn naam waar en biedt uitkomst.

ChitChat-Swinging_seat-4-RiZZ_teunFleskens

Communicatie niet te vermijden

De Chit Chat is een beweeglijke schommelstoel waar ongeveer zeven mensen op kunnen zitten. Het is het afstudeerproject van productdesigner Teun Fleskens. De stoel werkt als volgt: Doordat de Chit Chat rond is aan de onderkant, komt hij in beweging als er iemand op gaat zitten. Je moet (samen met anderen die op de stoel plaatsnemen) op zoek naar de beste balans. De stoel is ontworpen om het wachten in openbare ruimtes leuker te maken. Hij brengt mensen met elkaar in contact.  Teun: “Doordat je je er bewust van bent als er iemand bij je komt zitten, wordt je uit je comfortzone gehaald. Omdat je samen moet werken om goed te kunnen zitten, leidt de schommelstoel bijna altijd tot interactie.” Bovendien zorgen de schommelende boompjes voor een speels effect.

ChitChat-Swinging_seat-9-RiZZ_teunFleskens

Falcon

Teun is designer voor onder meer RiZZ en runt zijn eigen Studio Teun Fleskens in Tilburg. Eind mei vestigt de ontwerpstudio zich in het Falcon gebouw in Tilburg. Dit is een oude regenkledingfabriek die omgebouwd wordt tot conceptstore waar lifestyle en horeca elkaar perfect aanvullen. Teun is verantwoordelijk voor het ontwerp van het hele linkerdeel van het pand.

ChitChat-Swinging_seat-8-RiZZ_teunFleskens

 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter