Meetings worden een feest met deze vergadertafel

9 maart 2015
0018790620__000______0001

Vergaderingen kunnen erg saai en langdradig zijn. Volgens de Duitse krant Der Zeit kunnen slecht georganiseerde vergaderingen, waarbij er veel wordt gezeurd en onnoemelijk veel tijd wordt verspild, je zelfs letterlijk ziek maken. Hoog tijd dus om wat plezier te brengen in dit verplichte nummertje.

Spelend tot ideeën komen 

Tijdens brainstormsessies is het de bedoeling om nieuwe ideeën te genereren. De designers van Duffy London zien de vergadertafel als middel om creativiteit te stimuleren. Ze citeren de Ierse toneelschrijver George Bernard Shaw om het nut van hun tafel uit te leggen: “We don’t stop playing because we grow old, we grow old because we stop playing.” Schommel er dus op los tijdens je vergadering en laat het kind in je spreken.

King-Arthur-Swing-Table_06_web

Arthur en de ridders van de ronde tafel

Deze speelse vergadertafel is vernoemd naar de beroemde legende van koning Arthur. Voor degenen die dit geschiedverhaal nog niet kennen: De koning van Engeland sterft en er is onenigheid over wie zijn troonopvolger moet worden. Tovenaar Merlijn bepaalt dat degene die het om lukt het zwaard, dat hij in een steek heeft gestoken, uit het brokstuk te trekken tot koning wordt gekroond. Vele ridders passeren de revue, maar niemand lukt het om het zwaard te verwijderen. Totdat de bastaardzoon van de koning, Arthur, het zwaard uit de steen trekt en hij de enige waardige koning blijkt te zijn. Omdat de nieuwe koning grote waarde hecht aan gelijkheid besluit hij te vergaderen aan een ronde tafel. Aan een ronde tafel is er geen hoofd van de tafel. Niemand is dus belangrijker dan een ander en iedereen wordt gehoord.

King-Arthur-Swing-Table_05_web

Fotocredits: Duffy London

 

 

Kijk ook eens naar