Leven met kleine oppervlakten

7 juli 2014
PS collectie Ikea

Steeds meer mensen gaan leven in vaak kleine, maar knusse appartementjes. Hiervan kun je absoluut een leuke ruimte maken, maar je moet er gewoon iets ‘slimmer’ mee omgaan! Speciaal voor het leven met kleine oppervlakten heeft IKEA door 20 topontwerpers over de hele wereld mooie ontwerpen laten maken voor de nieuwe collectie PS2014. Deze collectie laat zien dat hoogwaardig design ook betaalbaar kan zijn en mensen kan helpen om optimaal gebruik te maken van een ruimte.


PS collectie Ikea

Drie simpele interieurideeën om de vierkante meters in huis beter te benutten:

Bank in plaats van stoelen

Rond een eetkamertafel horen stoelen, zou je denken. Maar heb je er wel eens aan gedacht om in plaats van stoelen aan één of beide kanten een bankje te plaatsen? Je schuift de bank eenvoudig onder de tafel wanneer je geen eters over de vloer hebt.

Houten-bank-bij-eetkamertafel

Uitklapbare tafel

Heb je überhaupt geen plek voor een eetkamertafel? Met een plankje tegen de muur en twee hoge krukken creëer je een leuke plek om je ontbijtje te nuttigen of ’s avonds gezellig aan te borrelen! Tip: de nieuwe collectie PS van Ikea heeft ook handige inklapbare tafelbladen.

inklapbaar-tafelblad-Norbo-Ikea

Tafeltje op wieltjes

Tafeltjes op wieltjes zijn een must voor kleine ruimtes. Je zet ‘m zonder moeite aan de kant wanneer je thuis een feestje hebt. Ga voor een laag tafeltje. Dat springt namelijk minder in het oog, waardoor het geen blokkade vormt in de ruimte. Daarbij zou het helemaal ideaal zijn wanneer het tafeltje onder de bank past.

Salontafeltje-op-wielen

Wil je liever extra opbergruimte, ga dan bijvoorbeeld voor dit tafeltje met lades.

Bijzettafel-op-wielen-met-ladekastjes-voor-extra-bergruimte

Kijk ook eens naar