Ikea 2.0

3 maart 2015
01_PH124189_haeder_480

Nooit meer gedoe met kabels die in de war raken, of snoeren die lelijk in het zicht hangen. Klinkt heerlijk toch? Dat dachten de designers van IKEA ook. Vanaf april introduceert het merk hun Wireless Charging collectie, waarbij draadloze oplaadpunten in hun meubels zijn ingebouwd.


IKEACharging-640x450Jouw lamp als draadloos oplaadstation


In de huidige gedigitaliseerde samenleving wilde het woonwarenhuis niet langer achter blijven. Het toverde onder meer lampen, nachtkastjes en bureaus om tot draadloze oplaadstations. Leg het apparaat simpelweg op het plusteken en je toestel laadt vanzelf op. Geen zin om meteen nieuwe meubels te moeten kopen? Geen nood. IKEA ontwikkelde verschillende mobiele oplaadstations, zodat je van elke plek in je huis een draadloos laadstation kunt maken. Daarnaast zijn er nog devices ontwikkeld die je kunt bevestigen in bestaande meubels. Richard la Graauw, Interior Design Manager IKEA Nederland, legt uit: “Door deze nieuwe collectie wordt opladen een natuurlijk onderdeel van jouw interieur. Het resultaat is een slimmer, mooier en bijna draadloos huis.”

2000584003

Werkt het met jouw apparaat?


Het oplaadsysteem werkt met smartphones en tablets die de Qi standaard ondersteunen. Helaas geldt dit voor de iPhone en Samsung apparaten nog niet. Hiervoor ontwikkelde IKEA de speciale oplaadhoesjes.

2000584002

 

Fotocredits: IKEA

Kijk ook eens naar