Ga zelf creatief aan de slag: Maak een bloemenkroonluchter!

30 juli 2014
Bloemenkroonluchter

Vind jij bloemen op tafel ook zo standaard? Ga dan zelf eens creatief aan de slag met het maken van een bloemenkroonluchter!


Bloemenkroonluchter

Wat heb je nodig?

• Diverse bloemen
• D-ring
• Een houten borduur-ring
• Diverse soorten lint (15-20 meter)
• Kant (1-2 meter)
• (Bloemen) scharen
• Een emmer
• Lijmpistool

Stap 1

Er kunnen diverse bloemen gebruikt worden. Rozen zijn bijvoorbeeld erg mooi voor de kroonluchter. Laat de bloemen eerst een nacht in een emmer met schoon water staan, voordat je aan de slag gaat met je bloemenkroonluchter.

Bloemenkroonluchter benodigdheden

Stap 2

Knip 2 stukken lint van ieder 2 meter en vouw deze stukken lint in tweeën, zodat je 4 stukken lint, van dezelfde lengte hebt. Haal deze stukken lint door de D-ring, waardoor je een lus creëert. Trek de uiteinden van het lint door de lus heen strak.

Lus voor bloemenkandelaar

Stap 3

Meet ongeveer 18 centimeter af op het lint, vanaf de basis van de D-ring en markeer dit met een stift op het lint. Neem de borduur-ring en verdeel de omtrek van de borduur-ring in 4 gelijke stukken.

Meten bloemenkandalaar

Stap 4

Lijm het lint in de vorm van een “V” aan de 4 zijden, die je gemarkeerd hebt op de borduur-ring.

Bloemenkandelaar lint lijmen

Stap 5

Nu heb je de basis van de bloemenkroonluchter gemaakt en kun je beginnen met het toevoegen van de bloemen. Knip de bloemen en bind ze aan het lint. Lijm de linten op de borduur-ring op dezelfde manier als je de eerste vier linten hebt vastgelijmd. Let goed op, dat je de bloemen gelijkmatig verdeelt, zodat de bloemenkroonluchter in evenwicht hangt.

Bloemenkandelaar bloemen aan lint
Vastknopen van de bloemen

Stap 6

Neem tenslotte een stukje kant en lijm dit op de buitenkant rondom de borduur-ring en voilá je bloemenkroonluchter is klaar! Het resultaat zien wij graag terug op de Facebookpagina van Meubeltrack.nl.

hangende bloemenkandelaar

Kijk ook eens naar