Futuristisch shoppen in Amsterdam

2 maart 2015
5

Designschoenenmerk Shoebaloo riep voor zijn flagship store in Amsterdam de hulp van architectenbureau MSVA in. Normaal gesproken hebben de Shoebaloo winkels gesloten, niets-verhullende en mysterieuze etages. Deze vestiging doet het op alle fronten anders. Een groot, rond raam biedt vanuit buiten al een doorkijkje in de open en futuristisch vormgegeven winkel.

De gehele Shoebaloo-vestiging ademt luxe uit. De gehele etage is helderwit van kleur en opgebouwd uit organische vormen. De winkel bestaat uit twee ellipsvormige ruimtes die in elkaar overvloeien. Een dynamisch lijnenspel zorgt ervoor dat de shoppende fashionista zich in een schoenenparadijs waant. De displays waarop het schoeisel tentoongesteld staat, zijn volledig geïntegreerd in de contouren van de zaak. Sommige schoenen lijken daardoor te zweven in het niets. De lijnen van de muren worden doorgetrokken in de vloer die bestaat uit marmeren platen. Het plafond doet nog het meest denken aan een sterrenhemel in outer space. Al met al wordt shoppen op deze manier een ware beleving.

2

3

Speciaal voor de opening van deze flagship store lanceerde het schoenenmerk de imposante Celebrations Editions lijn. Hiervoor werkte Shoebaloo werkte samen met prestigieuze modehuizen als Jimmy Choo, Dolce & Gabanna, Gianvito Rossi en Giuseppe Zanotti. De schoenen voor deze collectie zijn stuk voor stuk in een Shoebaloo-jasje gegoten door ze te voorzien van het herkenbare blauw.

4

5

 

Shoebaloo Flagship Store
Koningsplein 4
Amsterdam

 

Kijk ook eens naar