Creeër de ideale slaapkamer

5 juni 2014
ideale-slaapkamer

Ongeveer éénderde van je leven breng je door in je slaapkamer. Je slaapkamer moet er daarom niet alleen leuk uitzien, maar ook een plek zijn waar je tot rust kunt komen. Een goede nachtrust is essentieel. Als je goed uitgerust bent, heb je de volgende dag weer volop energie om aan de slag te gaan. Uitrusten doe je niet alleen met een fijne matras, een goede lattenbodem en lekker warme dekens. Ook de kleuren en meubels helpen mee om je slaapkamer om te toveren in een ruimte waar je graag en lekker slaapt.


ideale-slaapkamer

Voor een gezonde diepe slaap, moeten twee storende factoren zoveel mogelijk afwezig zijn: geluid en licht. Geluiden die je uit je slaap halen, komen vooral van buiten. Zorg voor goede isolatie, bijvoorbeeld met dubbel glas. Maar ook de tochtstrips in de kozijnen vervangen kan al een boel schelen! Ook binnen je huis is het niet altijd helemaal stil. Geluid van onderburen kun je dempen door dikke vloerbedekking op de vloer van je slaapkamer te leggen. Dat het ook nog eens heerlijk zacht aan je voeten is, is een extra voordeel!

Met goede gordijnen, hou je veel licht buiten. Als je erg gevoelig bent voor licht, kun je extra maatregelen nemen. Bijvoorbeeld door rolluiken aan te brengen voor de ramen. Deze zijn tevens geluidsdempend. Erg handig als je langs een drukke weg woont of als er een lantaarnpaal voor je raam staat. Kleine lampjes kunnen je dag-nachtritme ook verstoren. Denk aan de ledlampjes van je telefoon die wordt opgeladen of de rood oplichtende aan-uitschakelaars van stekkerdozen. Door deze ledjes af te plakken, kun je je slaapkamer nog donkerder maken en slaap je gegarandeerd een stuk beter!

leuke-slaapkamer

Kijk ook eens naar