5x kasten met een likje verf

5 mei 2015
nursery-ikea-hacksm

Het opknappen van oude meubeltjes is een dankbaar werkje. Het zal je verbazen wat een klein likje verf voor die ene lelijke kast of tafel kan doen. Ineens heb je een meubel dat eruit ziet als nieuw.

1. Een vintage kastje

Een klassiek gevalletje van het lelijke eendje dat in een mooie zwaan verandert. De deurknoppen zijn vervangen door nieuwe, goud gespoten exemplaren. Het kastje zelf is geverfd in gebroken wit en de poten in babyroze.

amp_before_desk_IMG_1951

_amp_desk_after_IMG_0518

2. IKEA upgrade

Hoewel menig student IKEA op zijn blote knieën dankt voor de goedkope bouwpaketten, zijn het meestal geen enorme eyecatchers. Neem dit simpele kastje uit de TARVA-serie. Voor €149 is hij van jou en met deze make-over willen wij hem graag in ons huis zetten. De deurknoppen zijn veranderd, alsmede de kleur van het kastje. Maar de meest ingenieuze verandering is nog wel het schuin afzagen van de kastpoten. Hierdoor krijgt het dressoir de elegante, verfijnde look die hij voorheen niet had.

tarva-ladekast-met-lades__0213289_PE367596_S4

nursery-ikea-hacksm

3. Vintage in een modern jasje

Hoewel het op de eerste foto lijkt alsof dit dressoir zijn beste tijd wel heeft gehad, bewijst de tweede foto dat een likje verf wonderen kan verrichten. Na een goede schuur- en lakbeurt zien ook de originele panelen er weer uit als nieuw.

midbf

 

4. Van babymeubel tot dressoir

Door de toevoeging van deurgrepen en wat folie begint het al ergens op te lijken. Gecombineerd met een likje verf is het een beauty die je niet meer weg wil doen.

 

changingbf

changingaf

5. Een minty touch

Dit kastje is toch wel echt een ramp. Wat is zijn functie? Bovendien lijkt het wel alsof een kleuter het heeft geverfd. Tijd om de boel eens goed om te gooien dus.

cabinetbefore

cabinetafter

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter