Gaaf: Een ‘zwevend’ huis

9 maart 2015
2 (1)

Door dit kunstige staaltje gezichtsbedrog in de bossen bij Warschau moesten wij ook twee keer met onze ogen knipperen. Dit huis lijkt namelijk in de lucht te zweven. Wij zouden er in elk geval zo met onze neus tegen de muur lopen.

Het huis is ontworpen door het Poolse architectenbureau Reform. De witte bovenverdieping lijkt in het niets te hangen, doordat de onderkant van het huis bijna volledig is bekleed met spiegels. Deze reflecteren het omliggende bos, wat een gek gezicht oplevert.

2 (1)

De achterkant van het huis lijkt zich uit het niets te openen naar zijn omgeving. De constructie is op deze manier bedacht om het huis zo veel mogelijk in harmonie te laten zijn met zijn omgeving. Je zou het huis kunnen zien als een verlenging van het bos.

4

architectimage-extralargethumnail

Kijk ook eens naar