The Dutch Windwheel

26 april 2015
DutchWindwheel-pano-landmark

Rotterdam staat bekend om zijn architectuur en moderniteit. Nu liggen er plannen op tafel om de skyline van de stad nóg spectaculairder te maken met de Dutch Windwheel: een enorme windmolen die een duurzaam icoon en een toeristische trekpleister voor de stad moet worden.

DutchWindwheel-landmark

Toeristische attractie

Volgens de bedenkers is de windmolen hét toonbeeld van de moderne architectuur. De stalen constructie is open en bestaat uit meerdere ringen. Doordat de voet van de Dutch Windwheel in het water komt te staan, lijkt het alsof de molen zweeft. Op de buitenste ring komen 40 cabines die als een enorm reuzenrad rond draaien. Bezoekers hebben hierbij een mooi zicht op Rotterdams haven. Ze kunnen zo ver kijken dat ze de Tweede Maasvlakte en de zee zien. Ook het interieur van de windmolen is interactief. Sommige delen zijn namelijk ‘smart walls': glazen platen die virtueel informatie geven aan de bezoeker. Daarnaast worden er 72 appartementen, een hotel en een panorama restaurant in het bouwwerk gerealiseerd. Naar verwachting zal de windmolen zo’n 1,5 miljoen bezoekers per jaar opleveren.

deck-desktop

DutchWindwheel-economisch

Milieubewust

De Dutch Windwheel moet een uithangbord worden voor innovatie, duurzame energieopwekking en circulaire economie. Om de molen draaiende te houden met zo min mogelijk slijtage wordt er gebruikt gemaakt van de nieuwste technieken die ontwikkeld zijn door de TU Delft. Bovendien is de windmolen zo ontworpen dat hij gedemonteerd en hergebruikt kan worden.

DutchWindwheel-duurzaam

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter