Luxe Nederlands tuinhuisje

2 maart 2015
thumbnail (2)

Iedereen heeft wel eens wat tijd voor zichzelf nodig, maar velen beschikken niet over de luxe van een eigen mancave in huis. De eigenaar van dit tuinhuis in Utrecht liet zijn stoutste dromen uitkomen met de realisatie van dit staaltje minimalistisch design. Het houten juweeltje ligt midden in de polder. De vormgeving is vooral minimalistisch. De houten panelen zorgen ervoor dat het huisje versmelt met de omliggende natuur. De voorkant van het hutje is volledig van glas, maar slim geplaatste shutters zorgen voor de nodige privacy.

thumbnail (2)

thumbnail (1)

Het tuinhuis is verdeeld in twee gedeelten: voor in het hutje vind je de keuken en woonkamer, achterin is het slaapgedeelte. De twee gedeeltes kunnen van elkaar gescheiden worden door midden van schuivende panelen. De overige voorzieningen zijn met het oog op het minimalistische karakter van het hutje allemaal geïntegreerd in een dichte wand. De muur bevat een onzichtbare douche, wc, wastafel en verschillende blinde kasten. Ieder hoekje en gaatje van het huisje is gebruikt: de plint van de keuken is tevens een lade.

thumbnail (4)

 

thumbnail (6)

 

Dit hutje is tot stand gekomen door een samenwerking van Zecc Architecten met Roel van Norel. Fotocredits zijn voor StijnStijl.

Kijk ook eens naar