Geur snuiven tussen het as

12 mei 2015
Colour-as-Narrative-by-Antonino-Cardillo-5

Deze winkel van geurproducent Illuminum in Londen is wel heel bijzonder. De Italiaanse architect Antonino Cardillo bedekte zijn muren namelijk met een laag vulkanisch as, afkomstig van de Vesuvius. Volgens de architect was het in het oude Rome vrij gebruikelijk om deze mineraalrijke as te gebruiken voor de bouw. Het meest bekende voorbeeld waarbij dit gebeurde is misschien wel het Pantheon in Rome. 

Doel van de sobere ruimte is om de volledige aandacht te richten op de geuren die door het bedrijf verkocht worden. De kleur grijs is gekozen om een neutrale achtergrond te creëren voor de 37 geuren die door de architect worden beschreven als “invisible colours revealed only by the nose.”

In plaats van te kiezen voor kasten of displays om de geuren op tentoon te stellen, hangen er handgemaakte glazen bollen. Iedere bol bevat een andere geur. Als je een geur wil kopen, wend je je tot een verkoper in de kamer. Deze draagt een iPad en een draagbare pinautomaat waarmee de transactie voldaan kan worden.

Colour-as-Narrative-by-Antonino-Cardillo-1

Colour-as-Narrative-by-Antonino-Cardillo-7

Colour-as-Narrative-by-Antonino-Cardillo-4

Colour-as-Narrative-by-Antonino-Cardillo-8

 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter