Een graansilo voor twee

12 januari 2017
_MG_5946

Wanneer je denkt aan samenwonen is een graansilo waarschijnlijk niet het eerste wat in je gedachten opkomt. Toch bewijst deze gerenoveerde silo dat leven in een cilinder erg comfortabel kan zijn.Het bouwwerk dateert uit 1955 en is onder handen genomen door architect Christopher Kaiser. Hij transformeerde de silo in een schattig zomerhuisje voor hem en zijn vrouw. De uitdaging was om zo’n klein en vreemd aanvoelend gebouw een huiselijk gevoel te geven. Dit is onder meer gedaan praktisch alle onderdelen van het twee verdiepingen tellend woonhuis uit te voeren in walnoothout en zwart staal. Daarnaast is er genoeg ventilatie ingebouwd om het aangenaam koel te houden in de metalen cilinder. Je kunt je namelijk wel voorstellen wat er gebeurt als de zon een dag op dit aparte huis schijnt.
Silo1

Aan de voorkant van het huis kan de gehele wand open geschoven worden. Wederom voor verkoeling, maar ook om het huis met zijn omgeving te laten blenden. De tuin is volledig omheind door een houten schutting, wat zorgt voor de nodige privacy. Al met al zouden wij het zeker niet erg vinden om hier een zomertje door te brengen.

_MG_5825

SIlo+Construction+Insulation+8

download (3)

download (1)

_MG_6134

_MG_6356

download (2)

_MG_6286

_MG_6162

 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter