Zoeken
  • Prijs

  • Stijl

Boxspring

(5 Producten)

De welbekende, populaire boxspring. Dat is pas écht fijn wakker worden. Ben jij op zoek naar een fijn boxspring bed? Kijk dan verder op Meubeltrack.nl. Met de uiteenlopende merken heeft Meubeltrack boxsprings voor elk budget. Het aanbod op Meubeltrack wordt alsmaar groter en groter, en dus ben je hier altijd verzekerd van de nieuwste modellen! Met zijn grote vorm bepaalt een boxspring een groot deel van de sfeer in je slaapkamer. Kies daarom voor een model dat zowel qua formaat, als qua design het beste past in en bij de slaapkamer. Op Meubeltrack heb je de keuze uit diverse uitvoeringen, afmetingen, materialen en kleuren boxsprings. Zo vind je bij Meubeltrack.nl zonder twijfel je favoriete boxspring.

Voordelen van een boxspring bed

Dubbele vering
Een boxspring is anders dan een lattenbodem of spiraalbodem omdat hij mee veert op plaatsen waar hij wordt ingedrukt en tegelijkertijd ondersteuning biedt door tegendruk. Sommige mensen ervaren juist die extra vering als hinderlijk en kiezen liever voor een traditionele bedbodem in combinatie met een matras. Voor een boxspring geldt net zoals voor elke matras dat je moet proefliggen voordat je tot aankoop overgaat. Jij bepaalt tenslotte welke oplossing het meest comfortabel ligt.

Voordelen:

-De combinatie van de matras met een verende bodem ligt comfortabel. Ze liggen zachter dan bijvoorbeeld lattenbodems of spiraalbodems en zijn ideaal voor mensen die graag op hun buik slapen.
-De boxspring biedt meer ondersteuning door de dubbele vering.
-Een hogere in- en uitstap.
-Lange levensduur.

Soorten boxspring bedden

Verstelbare boxspring
Net zoals bij een latten- of spiraalbodem is het mogelijk om ook een verstelbare boxspring aan te schaffen zodat je boxspring handmatig- of elektrisch in de gewenste positie is te verstellen. Bij een handmatig verstelbaar systeem kun je naast het hoofdgedeelte vaak ook het voetendeel verstellen.

Een enkel motorisch systeem heeft een elektrisch verstelbaar rugdeel en een handmatig verstelbaar voetendeel, een dubbel motorisch systeem heeft zowel een verstelbaar rug- als voetendeel. De boxspring krijgt dan bij het verstellen van het voetendeel een zogenaamd voetenknik. Deze zorgt voor een ondersteuning van het bovenbeen.

Een elektrisch verstelbare boxspring kan tot wel zeven verschillende motoren beschikken om het bed in de gewenste stand te zetten. Ontbijten, televisiekijken of lezen wordt zo een stuk comfortabeler.

Wat kost een boxspring?

Goedkoop is duurkoop
Laat je bij de aanschaf van een dergelijke grote uitgave goed informeren over de verschillen in prijsklassen, zodat je niet binnen een paar jaar opnieuw een bed kunt aanschaffen. Goedkope modellen worden geleverd met minder goede matrassen. Dit zorgt ervoor dat je matras snel gaat doorliggen en daarmee teveel druk uitoefent op het frame. Het frame slijt hierdoor veel sneller.

Bij een kwalitatief goede boxspring worden er gemiddeld tussen de 200 en 300 afzonderlijke veren per vierkante meter gebruikt om overal ondersteuning te bieden. Goedkope modellen bevatten veel minder veren en bieden dan ook veel minder slaapcomfort.

Prijs

Het materiaal van het frame, de stofkeuze voor de bekleding, de kwaliteit van de binnen vering en de topmatras zijn bepalend voor de prijs van een boxspring Je moet denken aan een goedkoop model voor enkele honderden euro’s tot aan luxe uitvoeringen voor enkele duizenden euro’s.

De prijs voor een vlakke boxspring inclusief topmatras is gemiddeld zeshonderd euro. Voor een elektrisch verstelbare boxspring met een dubbel motorisch systeem betaal je gemiddeld vijftienhonderd euro.

Voordat je tot de aanschaf van een boxspring overgaat kun je eerst een persoonlijke spierspanningsmeting laten maken. Jouw slaaphoudinghouding en drukpunten worden nauwkeurig gemeten en op basis daarvan worden de comfortzones van de boxspring bepaald. Zo ben je verzekerd van het optimale comfort van een boxspring.
Feedback

Heeft U feedback?Sluiten