Zoeken
  • Prijs

  • Materiaal

  • Stijl

  • Kleur

  • Conditie

Home  ›  Banken

Banken

(8640 Producten)

Op zoek naar de perfecte bank? Dan ben je bij Meubeltrack aan het juiste adres. Meubeltrack heeft een ruime collectie banken van vele merken en meubelaanbieders. Onze collectie wordt voortdurend uitgebreid. Zo hebben we naast de klassieke bank ook een groot aanbod fauteuils, hoekbanken, complete bankstellen en hockers. Met het brede aanbod aan banken is er volop keuze in zowel materiaal als kleur en formaat. Zo vind je bij Meubeltrack stoffen en leren exemplaren, maar ook steigerhouten banken maken deel uit van de collectie. Het merendeel van de banken is te verkrijgen in diverse kleuren en opstellingen. Bij Meubeltrack vind je een bank die past bij je smaak en interieur!

Voordelen en nadelen van een bank

Een mooie bank heeft een goede invloed op de sfeer in je woonkamer. Het is een groot meubel en ziet er uitnodigend uit. Een gewone bank biedt minder zitplekken dan een hoekbank. Dit kun je echter compenseren door geen losse bank maar een bankstel te kopen. Het kopen van een goede bank is een grote investering. Het is daardoor geen meubel dat je snel zult vervangen. Om er voor te zorgen dat je bank er jarenlang mooi uit blijft zien, is regelmatig onderhoud een vereiste.

Soorten en maten banken

Een gemiddelde bank is ongeveer 2x0.8x0.8 meter groot (BxHxD). Er zijn echter heel veel soorten en maten banken. De bekendste formaten zijn de 1,5 zits-bank of loveseat, de 2 zits-bank, de 2,5 zits-bank, de 3 zits bank, de 3,5 zits bank, de hoekbank en de sofa. Banken worden vaak verkocht in combinatie met één of twee fauteuils. Een dergelijke set wordt een bankstel genoemd. De keuze voor een bepaald formaat bank kun je het beste maken aan de hand van twee factoren: het aantal gezinsleden en de grootte van de ruimte waar de bank in komt te staan.

Waar let ik op als ik een bank koop?

In veel woonkamers is de bank hét meest gebruikte zitmeubel. Je wilt daarom wel comfortabel kunnen zitten. Er zijn drie soorten zitcomfort te onderscheiden, elk met hun eigen voor- en nadelen:

De zachte zit.
Zoek je vooral een bank om op te loungen, relaxen, hangen en liggen? Dan is dit jouw ideale bank. Banken met een zachte zit hebben vaak losse kussens waardoor je je als het ware in de bank kunt 'nestelen', je zakt er lekker in weg. Een heerlijke bank om bijvoorbeeld ontspannen tv te kunnen kijken. Voor normaal zitten zijn deze banken minder geschikt. Ook voor wat zwaardere mensen en ouderen zijn banken niet zo handig; je komt er lastiger uit overeind.

De normale zit.
De bank met normale zit heeft het beste van twee werelden. Hij ziet er strakker uit, maar je kunt er ook onderuitgezakt op zitten. Wil je ook fatsoenlijk kunnen zitten als je gasten over de vloer hebt? Dan is de normale zit een verstandige keuze.

De stevige zit.
In een bank met een stevige zit zak je niet weg en zit je goed rechtop. Het zitvlak is wat hoger dan bij de zachte en normale zit. Zowel rug als benen worden hierdoor goed ondersteund. Dit maakt de stevige zit erg geschikt voor ouderen en mensen met rugklachten. Overeind komen uit een dergelijke bank kost een stuk minder moeite dan uit een bank met zachtere zit.

Let er op dat het zitvlak van je bank niet te laag is voor de lengte van de gebruiker. Dit zit oncomfortabel en zorgt voor een slechte zithouding. Lees de tips voor gezond zitten voor meer informatie over een comfortabele zit.

Hoekbank Roxbury III...

STUDIO COPENHAGEN € 2.299,- meer informatie bestel direct

Hoekbank Brooklyn se...

STUDIO COPENHAGEN € 3.699,- meer informatie bestel direct

Hoekbank Brooklyn an...

STUDIO COPENHAGEN € 1.849,- meer informatie bestel direct

XXL Bank Brooklyn II...

STUDIO COPENHAGEN € 2.119,- meer informatie bestel direct

XXL Bank Brooklyn II...

STUDIO COPENHAGEN € 2.199,- meer informatie bestel direct

Hoekbank Omnia 910 I...

STUDIO COPENHAGEN € 3.119,- meer informatie bestel direct

Calgary, 2.5-zits

Henders & Hazel € 649,- meer informatie bestel direct

Lucia, 3-zits

Henders & Hazel € 1.399,- meer informatie bestel direct

XXL Hoekbank met lou...

Meubilex - Cave € 1.099,- meer informatie

Heerlijke plof bank ...

Meubilex - Kayman € 895,- meer informatie

Hoekbank Brooklyn gr...

STUDIO COPENHAGEN € 1.999,- meer informatie bestel direct

Hoekbank Brooklyn IV...

STUDIO COPENHAGEN € 1.589,- meer informatie bestel direct

Hoekbank

Benformato Home € 900,- meer informatie bestel direct

Hoekbank Brooklyn II...

STUDIO COPENHAGEN € 1.289,- meer informatie bestel direct

2-zitsbank Dowel bru...

STUDIO COPENHAGEN € 1.019,- meer informatie bestel directFeedback

Heeft U feedback?Sluiten